Toegevoegd aan Winkelmandje
Item toegevoegd aan verlanglijst
Item verwijderd uit verlanglijst

Terug uit vakantie... Te diep ontladen batterij?

Beste bezoeker,


Een van de meest gestelde vragen doet zich voor in deze periode van het jaar, aan het einde van de zomer na de vakantieperiode. Vaak worden apparaten met een ontladen tractiebatterijbatterij aan de kant gezet. Het advies is altijd om de stekker van de batterij uit te trekken om minimaal stroomverlies te voorkomen.


We stellen vast dat tractiebatterijen vaak te diep ontladen raken. Een oplader voor tractiebatterijen heeft een minimale batterijspanning nodig om te kunnen starten. Bij te diep ontladen batterijen herkent de lader de batterij niet, waardoor de lader niet aanslaat. Belangrijk voor het laden is het waterniveau in elke cel. Door de hogere temperaturen in de zomer is het waterniveau vaak te laag. Ook een tekort aan water kan een ladingsprobleem veroorzaken.


Batterijen met een te lage spanning veroorzaken vaak foutcodes op het display. Bij BT-apparaten is de code C41 een bekende en veel voorkomende storing die wijst op een te lage batterijspanning. In veel gevallen veroorzaken te diep ontladen batterijen een overvloed aan foutcodes.


Ons eerste advies: Vul het water bij. Let op: gebruik gedemineraliseerd water. Gewoon kraanwater bevat te veel ijzerdeeltjes. Een buurman hier op het industrieterrein, nogal zuinig van aard, gebruikte ooit regenwater. Helaas moeten we ook regenwater ten zeerste afraden.


Met vriendelijke groeten,

Stefan Staes

Nieuwe website met bijhorende eshop onlline - Transport&Logistics - KINGMORE Racking in de schijnwerpers

Nieuwe website met bijhorende eshop online

Nieuwe website met bijhorende eshop online

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten?

Schijf je dan in op onze nieuwsbrief

Inschrijven
Sluiten